Τον ονειρεύτηκες, τον είδες, το αποφάσισες! Ο επόμενος καναπές σου θα είναι γωνιακός. Ή μήπως να το ξανασκεφτείς;

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι μια εξαιρετική επιλογή, ειδικά όταν τα τετραγωνικά του καθιστικού μας δεν είναι απεριόριστα. Νοικοκυρεύουν τον χώρο, χωρίς να τον «κλείνουν» οπτικά και εξασφαλίζουν θέσεις καθισμάτων, καταλαμβάνοντας τον μικρότερο όγκο (σημ: σε σχέση με τους μεμονωμένους 3θέσιους ή 2θέσιους καναπέδες).

Ποιες είναι όμως οι παγίδες που κρύβουν και τι πρέπει να προσέξετε πριν την επιλογή ενός γωνιακού καναπέ;

Οι γωνιακοί καναπέδες που διατίθενται στην αγορά κατασκευάζονται επί το πλείστον σε τυποποιημένες διαστάσεις. Το προϊόν λοιπόν «τυποποιείται», ώστε να χωράει στα περισσότερα σπίτια. Είναι όμως κατάλληλο και για το δικό σου καθιστικό;

Size does matter

Πριν την επιλογή, βεβαιώσου ότι ο γωνιακός καναπές που σου άρεσε, θα κατασκευαστεί αποκλειστικά με βάση τον δικό σου χώρο. Έτσι, θα ταιριάζει απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου σου, χωρίς να πρέπει να «στριμωχτεί» στο καθιστικό, παραγκωνίζοντας στο πέρασμά του τραπεζάκια, πολυθρόνες, σκαμπώ και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο.

Επιπλέον είναι σημαντικό να εφαρμόζει άψογα και να εξασφαλίζει τα απαραίτητα κενά με το coffee table και τα υπόλοιπα έπιπλα στον χώρο. (Εκτός αν δεν σε πειράζει να χτυπάς το μικρό δάχτυλο των ποδιών σου σε κάθε σου πέρασμα).

Δεν είναι όλα θέμα γούστου!

Επίλεξε το σχέδιο του σκελετού με βάση τις ανάγκες σου αλλά και τα μέλη της οικογένειας σου.  Προτίμησε έναν απλό αλλά άνετο γωνιακό καναπέ, με μεγάλες μαξιλάρες στην πλάτη αν συνηθίζετε να ξαπλώνετε και να απολαμβάνετε βραδιές σινεμά ή να παίζετε μαξιλαροπόλεμο με τα παιδιά (το να πρέπει να τακτοποιείς τα δεκάδες μαξιλάρια καθημερινά, μάλλον δεν θα σου φανεί πολύ ξεκούραστο).

Από την άλλη, αν η καθημερινότητά σου δεν επιτρέπει ξεκούραση στον καναπέ με τις ώρες, μια εντυπωσιακή γωνία με πολλά και διαφορετικά μαξιλάρια ή ξύλινες λεπτομέρειες μπορεί να σου φτιάχνει την διάθεση γυρίζοντας σπίτι.

Less is more???

Δώσε μεγάλη προσοχή στην συνολική επιφάνεια του καθιστικού σου. Αν είσαι από τους τυχερούς που μπορούν να παίξουν ακόμα και μπάλα στο σαλόνι, υπολόγισε τα μέτρα που θα καλύψει ο καναπές σου σωστά, λαμβάνοντας υπόψιν όχι μόνο το πλάτος και το μήκος αλλά και το ύψος του καναπέ. Έτσι, θα έχεις πλήρη εικόνα του όγκου που θα καταλαμβάνει ο καναπές και άρα του συνολικού αισθητικού αποτελέσματος στον χώρο. Είναι σημαντικό, ο νέος σου καναπές να μην δείχνει μικρός, στο σύνολο του χώρου γιατί τότε το αποτέλεσμα οπτικά σίγουρα θα δείχνει ελλιπές.

Μετακόμιση…τώρα;;;

Ο γωνιακός καναπές που θα κατασκευαστεί κατά παραγγελία, είναι ειδικά σχεδιασμένος για να εφαρμόζει ιδανικά σε συγκεκριμένο χώρο.

Αν ο χώρος για τον οποίο προορίζεται ο καναπές είναι μισθωμένος (ενοίκιο) και δεν αποτελεί ιδιοκτησία σου, ενδέχεται να χρειαστεί αργά ή γρήγορα, να μετακομίσεις.

Έχε λοιπόν κατά νου, ότι οι διαστάσεις κάθε επιμέρους κομματιού του καναπέ αλλά και η πλευρά που είναι τοποθετημένο το μπράτσο ενδέχεται να μην ταιριάζουν στον επόμενο χώρο που θα σε φιλοξενήσει.

Στην περίπτωση αυτή, προτίμησε εναλλακτικά ανεξάρτητους 2θέσιους και 3θ καναπέδες ή πολυθρόνες που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν οπουδήποτε.

Εμπιστεύσου τους ειδικούς!

Βρες μέσα από την συλλογή μας τον ιδανικό καναπέ που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σου και ζήτα από τους εξειδικευμένους μας Συμβούλους διακόσμησης, να σε βοηθήσουν στην επιμέτρηση των διαστάσεων αλλά και στην επιλογή του υφάσματος που θα αναδείξει τον καναπέ σου.