Τα μπράτσα του καναπέ αποτελούν το πιο ευαίσθητο σημείο του. Αποτελούν δομικό μέρος του σκελετού του, το οποίο κρατά «δεμένη όλη την κατασκευή. Η τοποθέτηση μεγάλου βάρους στα μπράτσα του καναπέ, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να δημιουργήσει φθορές στις ενώσεις του σκελετού, με αποτέλεσμα ο καναπές να παρουσιάσει τρίξημο ή ακόμα και σπάσιμο στα σημεία αυτά.

Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις φθορές:

  1. Φροντίστε να μην κάθεστε στα μπάτσα του καναπέ σας. Το μέσο βάρος ενός σώματος είναι 60 – 70 κιλά, τα οποία θα επιβαρύνουν καθώς κάθεστε, ένα συγκεκριμένο σημείο του μπράτσου, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά. Προτιμήστε να κάτσετε ή ακόμα και να ξαπλώσετε άνετα στα καθίσματα του καναπέ σας. Άλλωστε είναι φτιαγμένα για αυτόν ακριβώς το λόγο.
  2. Ζητήστε να κατασκευαστούν προστατευτικές θήκες (μπρατσώνια) για τον καναπέ σας, σε χρώμα και ύφασμα της επιλογής σας. Έτσι, θα προστατεύσετε τα μπράτσα του καναπέ σας από λεκέδες και σκόνη που εισχωρεί στα υφάσματα, δίνοντας παράλληλα και ένα επιπλέον στυλ στον καναπέ σας.
  3. Βεβαιωθείτε ότι τόσο η βάση όσο και τα μπράτσα του καναπέ που παραγγείλατε θα είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο οξιάς, που χαρακτηρίζεται από την αντοχή και την σκληρότητά του και είναι ιδανικό για την σκελετούς επίπλων. Αποφύγετε τις φθηνές λύσεις (κατασκευές από πεύκο) και προτιμήστε να επενδύσετε σε ακριβότερα υλικά, τα οποία όμως θα αντέξουν πολύ περισσότερο στον χρόνο.