Εξοικονόμηση χρημάτων

Η αντικατάσταση παλαιών επίπλων με καινούργια μπορεί να είναι πολύ ακριβή. Το κόστος μιας νέας τραπεζαρίας και ενός σετ καρεκλών τραπεζαρίας κατασκευασμένων από ξύλο, μπορεί να ξεπεράσει κατά το διπλάσιο το ποσό, που απαιτείται για την επισκευή των αντίστοιχων επίπλων. Επιλέγοντας λοιπόν να επισκευάσετε ένα παλιό έπιπλο, εξοικονομείτε έξυπνα ένα μεγάλο μέρος χρημάτων, που συχνά είναι κάτω από το μισό της αξίας ενός καινούργιου.

Αξία

Τα παλιά έπιπλα δεν σημαίνουν απαραίτητα φθηνά έπιπλα. Ορισμένα αντικείμενα αντίκες μπορεί να έχουν πραγματικά μεγάλη αξία. Μέσω της διαδικασίας προσεκτικής και εξειδικευμένης αποκατάστασης, τα έπιπλα μπορούν να διατηρήσουν – και ακόμη και να αυξήσουν – την αξία τους.

Εάν έχετε μια γνήσια αντίκα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ενός έμπειρου και κατάλληλα καταρτισμένου συντηρητή αφού η κακή αποκατάσταση μπορεί να καταστήσει ένα πολύτιμο κομμάτι άχρηστο.

Σπανιότητα

Όσο πιο παλιό είναι το έπιπλο, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να υπάρχουν λιγότερα από αυτό. Μπορεί να έχετε ακόμη και το τελευταίο τραπεζάκι ή καρέκλα που απομένει στο είδος του. Σε περίπτωση λοιπόν που αποφασίσετε να το αντικαταστήσετε με ένα από τα σύγχρονα σχέδια, υπάρχει περίπτωση, τα ίδια έπιπλα να υπάρχουν σε αμέτρητα άλλα σπίτια στη χώρα – ακόμα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αποκατάσταση των παλαιών σας επίπλων σάς βοηθά να διατηρήσετε κάτι μοναδικό για εσάς και δυνητικά μοναδικό για τον κόσμο. Δίνει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα και ατομικότητα στο σπίτι σας που απλά δεν μπορεί να επιτευχθεί αγοράζοντας καινούργια, μαζικής παραγωγής.

Καλό για το περιβάλλον

Χρειάζεται 1000 φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα για να κατασκευαστεί ένα νέο έπιπλο μαζικής παραγωγής σε σύγκριση με την αποκατάσταση ενός υπάρχοντος κομματιού.

Τα εργοστάσια παραγωγής ξυλείας αλλά και οι βιοτεχνίες κατασκευής επίπλων χρησιμοποιούν τεράστια ποσότητα ενέργειας και υλικών για την παραγωγή των προϊόντων

Επιλέγοντας να αναπαλαιώσετε τα έπιπλά σας αντί να τα αντικαταστήσετε, μειώνετε το αποτύπωμα άνθρακα, ενώ παράλληλα περιορίζετε τα περιττά απόβλητα και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται. Έτσι, δεν παρατείνετε μόνο τη διάρκεια ζωής των επίπλων σας, αλλά συμβάλλετε με τον τρόπο σας στην αύξηση της διάρκεια ζωής του πλανήτη.

Μεγάλη διάρκεια ζωής

Μέσω της διαδικασίας αποκατάστασης και επισκευής, τα αγαπημένα σας έπιπλα αποκτούν ξανά ζωή. Δεδομένου ότι τα παλιά έπιπλα είναι συχνά κατασκευασμένα από ποιοτικά σκληρά ξύλα και καπλαμά, στα χέρια των έμπειρων τεχνιτών μας, τα αγαπημένα σας έπιπλα μπορούν να αναβιώσουν με τρόπο που τα μοντέρνα έπιπλα απλά δεν μπορούν.

Τα περισσότερα μοντέρνα έπιπλα παράγονται μαζικά, με φθηνά υλικά όπως MDF, μοριοσανίδες και πλαστικά φύλλα. Μόλις καταστραφούν αυτά τα υλικά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να επισκευαστούν.  Το κόστος λοιπόν απόκτησής τους στην πραγματικότητα αυξάνεται κατά πολύ, καθώς  η χαμηλή τιμή αγοράς σε σύγκριση με το κόστος επισκευής, συχνά οδηγεί στην απόφαση αντικατάστασης τους, με καινούργια.

Συγκριτικά, τα υλικά και οι τεχνικές κατασκευής που είναι κοινές στα παλαιότερα έπιπλα, εξασφαλίζουν τη δυνατότητα να επισκευαστούν επιτυχημένα και να διαρκέσουν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι μια καλά ανακαινισμένη τραπεζαρία 40 ετών μπορεί εύκολα να διαρκέσει άλλες τέσσερις δεκαετίες!

Καλό για την υγεία

Μια σημαντική ποσότητα επίπλων μαζικής παραγωγής και χαμηλού κόστους μπορεί να δημιουργήσει ατμοσφαιρική ρύπανση εσωτερικών χώρων.

Τα έπιπλα που κατασκευάζονται από χαμηλής ποιότητας υλικά, μπορούν επίσης να παράγουν επιβλαβείς τοξικές αναθυμιάσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους και ναυτία.

Τα παλαιότερα έπιπλα, αντίθετα, περιέχουν συνήθως περισσότερα μασίφ ξύλα και καπλαμάδες υψηλής ποιότητας. Αυτό όχι μόνο αποφεύγει την έκθεση σε τοξίνες αλλά παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Συναισθηματικό δέσιμο

Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο έπιπλο στο σπίτι σας για χρόνια ή και δεκαετίες, το πιθανότερο είναι ότι θα έχετε δεθεί με αυτό. Η παλιά σας τραπεζαρία θα έχει φιλοξενήσει πολλά δείπνα και θα μαρτυρήσει πολλές ιστορίες της οικογενειακής σας ζωής. Θα έχει λοιπόν αποκτήσει συναισθηματική αξία.

Το να βλέπεις ένα αγαπημένο έπιπλο να φθείρεται αργά μπορεί να είναι δύσκολο. Αλλά η απόρριψή του λόγω φθοράς είναι μια διαδικασία ακριβή, ψυχοφθόρα και συχνά περιττή. Με την εμπειρία των τεχνιτών μας, εμείς μπορούμε να επαναφέρουμε την παλιά του δόξα. Με αυτόν τον τρόπο, κρατάτε τα έπιπλα που αγαπάτε, μπορείτε να τα απολαύσετε για τα επόμενα χρόνια και μπορείτε να τα μεταδώσετε στις μελλοντικές γενιές.